Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Японська компанія Daikin збудує завод з виробництва теплових насосів у Польщі

У Європі, на тлі стрімкого підвищення цін на газ, зростає попит на теплові насоси, які споживають електрику для виробництва теплової енергії.

Польська філія японського виробника систем кондиціювання повітря та теплових насосів Daikin інвестує понад один мільярд злотих у будівництво заводу з виробництва теплових насосів поблизу міста Лодзь. У Європі, на тлі стрімкого підвищення цін на газ, зростає попит на теплові насоси, які споживають електроенергію для виробництва теплової енергії. Споживачі місяцями чекають на встановлення таких насосів.

Минулого року в Польщі кількість теплонасосних пристроїв для опалення будинків збільшилася майже вдвічі і досягла понад 79 000 одиниць.

Японська компанія планує збудувати завод з виробництва теплових насосів, про що повідомили агентству Reuters джерела, знайомі з цим питанням. Зазначається, що інвестором є компанія Daikin, інвестиції яких перевищать 1 мільярд злотих (приблизно 213,13 мільйона доларів).

У травні Європейська комісія представила план вартістю 210 мільярдів євро, згідно з яким Європа має позбутися залежності від російського викопного палива до 2027 року та прискорити перехід до «зеленої» енергетики.

Ці інвестиції включають 56 мільярдів євро на енергозбереження та теплові насоси.

Теплові насоси, які ще називають реверсивними кондиціонерами, використовують електрику для концентрації теплового потенціалу і є більш енергоефективними, ніж газові котли.

За даними Європейської асоціації теплових насосів, для досягнення цілей, встановлених RepowerEU – планом ЄС, представленим у травні – потрібно встановити близько 20 мільйонів теплових насосів у ЄС до 2026 року та майже 60 мільйонів до 2030 року.