Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Японські компанії прискорюють заміну російського вугілля на австралійські поставки

Ціни на австралійське вугілля залишаються високими, оскільки попит на вугілля з Європи та Японії на заміну російського вугілля продовжує змінювати торговельні потоки. Учасники ринку заявили, що домінуюча частка австралійського вугілля, що надходить до Японії, може ще більше зрости з огляду на близькість походження, а також існуючі торгові потоки.

Японські комунальні підприємства та виробники активізують зусилля щодо пошуку альтернативних поставок російському вугіллю з Австралії, Індонезії та В'єтнаму, повідомило Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії 17 травня.

«Енергетичні компанії та виробники активізують свої зусилля щодо заміни російського вугілля альтернативними закупівлями з Австралії, Індонезії та В'єтнаму, серед інших», — йдеться у документах, представлених підкомітету METI з політики в галузі електроенергії та газу 17 травня.

>

Японські виробники, які використовують енергетичне вугілля для власного виробництва електроенергії, мають запаси більш ніж на місяць, проте деякі виробники сильно залежать від постачання з Росії.

У документах міністерства йдеться, що японські сталеливарники відносно мало залежать від Росії щодо коксівного вугілля, але є більш висока залежність від певного російського сорту вугілля, і металургам необхідно розглянути альтернативні закупівлі.

За даними міністерства фінансів, у 2021 році Росія була другим за величиною постачальником енергетичного вугілля і третім за величиною постачальником коксівного вугілля в Японію, відправивши 12% і 8% від загального обсягу імпорту енергетичного вугілля та коксівного вугілля в країну відповідно.

>

Японія, третій за величиною імпортер вугілля у світі, оголосила 8 квітня про своє рішення поетапно заборонити імпорт російського вугілля у рамках зобов'язання лідерів G7. На енергетичне вугілля припадає 60% споживання вугілля в Японії, а на коксівне вугілля припадає 40% використання вугілля.