Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Канада скасувала введене 20 років тому мито на українську сталь

Канада при черговому перегляді введених ще у 2001 році мит на гарячекатаний лист та штрипс із вуглецевої та легованої сталі з Бразилії, Китаю, Індії та України відмовилася від продовження 77% мита на товари з України.

Уряд Канади прийняв рішення не продовжувати 77-відсоткове імпортне мито на українське гарячекатане та леговане штрипсове сталь, введене у 2001 році.

Оттава скасувала свою ухвалу щодо демпінгу таких товарів, що експортуються або походженням з України, т.к. продовження імпорту цих товарів навряд чи призведе до збитків, йдеться у повідомленні Канадського міжнародного торговельного терміналу.

Відповідні мита на аналогічну металопродукцію з Бразилії, Китаю та Індії зберігаються.

«З серпня 2001 року на плоский гарячекатаний вуглецевий прокат походженням з України в Канаді діяли мита у розмірі 77%, що фактично позбавляло наших виробників економічного стимулу експортувати свою продукцію до Канади. Через 20 років нарешті українську сталеву продукцію знову можна буде постачати до Канади», - прокоментувала це рішення посол України Юлія Ковальов.

Раніше повідомлялось, що Канада планує слідом за Великобританією та ЄС скасувати всі мита на імпорт товарів з України. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

Нагадаємо, що на початку травня США припинили на рік дію 25-відсоткового мита на імпорт будь-якого типу та марки сталі з України.