Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Догляд Siemens з Росії не зупинить виробництво локомотивів - Інститут проблем природних монополій

Раніше у четвер Siemens оголосив про припинення бізнесу в Росії. Компанія розпочала процедуру припинення своєї виробничої та операційної діяльності.

Німецький машинобудівний концерн Siemens розпочав процедуру припинення всієї виробничої та операційної діяльності в Росії. Про це йдеться у повідомленні компанії 12 травня із посиланням на головного фінансового директора Siemens Ральфа Томаса. На комерційній діяльності Siemens негативно позначилися «всеосяжні міжнародні санкції» проти Росії, які ускладнили діяльність компанії в країні, пов'язану із залізничними комунікаціями та технічним обслуговуванням, зазначається у повідомленні.

Вихід Siemens із СП «Уральські локомотиви» не зупинить виробництво локомотивів та «Ластівок», вважає заступник гендиректора Інституту проблем природних монополій (ІПЕМ) Володимир Савчук. Але це створить труднощі при заміщенні не локалізованих у Росії комплектуючих поставками з-за кордону за «адаптованими» під обмеження санкцій логістичним схемам, каже експерт.

За його словами, за новими схемами можуть поставлятися комплектуючі, виготовлені в європейських та азіатських країнах. Обсяг таких компонентів становить, за експертними оцінками, 20-40% вартості рухомого складу, говорить Савчук.

Siemens з 13 травня розірвав із ВАТ «РЖД» усі сервісні контракти, включаючи обслуговування «Сапсанів», через антиросійські санкції. Російські залізниці» продовжать самостійно технічне обслуговування поїздів «Сапсан» та «Ластівка» після виходу з Росії німецької Siemens, повідомили в РЖД.