Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Ціна на залізняк знаходиться на рівні майже 4-місячного мінімуму.

Центральний банк Китаю заявив у понеділок, що посилить підтримку економіки, що уповільнюється

Ціна на залізну руду впала майже на 7% у вівторок через побоювання з приводу більш високих процентних ставок і все ще стагнуючого попиту з боку Китаю.

Найбільш активні ф'ючерси на залізняк на Даляньській товарній біржі з постачанням у вересні впали на 7% до 796 юанів ($118,45) за тонну.

Федеральна резервна система США схвалила підвищення процентної ставки на півпункту минулого тижня і заявила, що може дотримуватися цього на наступних двох-трьох засіданнях, а потім оцінити реакцію економіки та інфляції, перш ніж ухвалити рішення щодо необхідності подальшого підвищення.

>

«Це призвело до значного зниження цін на товари, виражені в доларах США, такі як залізняк», - пишуть аналітики GF Futures у замітці.

Між тим, низька рентабельність виробників сталі та загальний контроль за виробництвом сталі в Китаї стримують зростання виробництва та знижують попит на інгредієнти для сталеплавильного виробництва, повідомляє GF Futures.

Найактивніші ф'ючерси на залізняку на Даляньській товарній біржі Китаю з постачанням у вересні впали до найнижчого рівня з 16 березня.

Торги закінчилися зниженням на 4,1% до 779 юанів за тонну, що продовжило збитки до третього дня.

Контрольна 62-відсоткова руда, що імпортується до Північного Китаю, впала на 6,18% до $129,92 за тонну, що є найнижчим показником з 18 січня.

Центральний банк Китаю заявив у понеділок, що посилить підтримку економіки, що уповільнюється, уважно стежачи за внутрішньою інфляцією і відстежуючи коригування політики розвинених країн.