Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Індекс цін виробників чорної металургії Китаю у квітні зріс на 5,6%

Загальний індекс цін виробників Китаю (ІЦП) у квітні зріс на 8,0% у річному обчисленні, тоді як у місячному обчисленні він зріс на 0,6%.

Згідно з опублікованими Національним бюро статистики Китаю (NBS) даними, у квітні цього року індекс цін виробників Китаю (PPI) для сектора виплавки та прокату чорних металів зріс на 5,6% у річному обчисленні, що на 3,8 процентних пункти менше , ніж у березні цього року, та на 1,8% порівняно з попереднім місяцем.

За перші чотири місяці цього року індекс цін виробників (ІЦП) Китаю в секторі виплавки та прокату чорних металів зріс на 10,5% у річному обчисленні, що на 1,8 процентних пункти повільніше, ніж зростання, зареєстроване у перші три місяці .

PPI вугледобувної та збагачувальної промисловості у квітні виріс на 53,4% у річному обчисленні. Для порівняння, у березні цей показник зріс на 53,9%

Загальний індекс цін виробників Китаю (ІЦП) у квітні зріс на 8,0% у річному обчисленні, тоді як у місячному обчисленні він зріс на 0,6%.

Тим часом у квітні закупівельні ціни китайських виробників промислової продукції зросли на 10,8% у річному обчисленні та зросли на 1,3% порівняно з березнем.

За перші чотири місяці загальний індекс цін виробників Китаю (ІЦП) зріс на 8,5% у річному обчисленні, тоді як закупівельні ціни промислових виробників зросли на 11,2% у річному обчисленні.

Старший статистик NBS Дун Ліцзюань заявила, що, незважаючи на високі світові ціни на сировинні товари, як місячні, так і річні темпи зростання PPI сповільнилися завдяки рішучій реалізації політики забезпечення стабільності пропозиції та цін.

Серед 40 обстежених галузей промисловості у 22 було зареєстровано уповільнення темпів зростання цін у квітні, що на один більше, ніж у березні.

Опубліковані в середу дані також показали, що індекс споживчих цін у Китаї – основний показник інфляції – у квітні зріс на 2,1% у річному обчисленні.