Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Азовсталь відновлювати не планується, а Маріуполь стане курортним містом – голова ДНР

Влада ДНР планує зробити з міста-курорт, що перейшла під контроль республіки Маріуполя.

Якщо не відновлювати металургійний завод «Азовсталь», то ідея реалізації в Маріуполі міста-курорту цілком здійсненна, повідомив городян глава ДНР Денис Пушилін.

«Завдання таке, щоб Маріуполь став містом-курортом, що раніше не вдавалося зробити», — сказав він, додавши, що раніше на екологію міста та прибережних вод негативно впливала робота металургійного комбінату «Азовсталь».

«Ми мешканців послухаємо і тут зробимо щось інше. Це дозволить, якщо Азовсталь не відновлюватиме, тоді зробити місто-курорт», — заявив глава ДНР.

Він наголосив, що така діяльність створить додаткові робочі місця та принесе дохід регіону.

Раніше про відсутність планів щодо відновлення роботи на металургійному заводі заявляли мер Маріуполя Костянтин Іващенко та офіційний представник Народної міліції ДНР Едуард Басурін.

Мінбуд Росії почав оцінювати, скільки країні обійдеться відновлення інфраструктури Донбасу. Також напередодні до Маріуполя приїжджав віце-прем'єр РФ Марат Хуснуллін, він оцінив темпи відновлювальних робіт та побував у лікарнях.

Нагадаємо, що про можливість розконсервації виробництва металопродукції на «Азовсталі» та продовження роботи маріупольського комбінату нещодавно заявляли у Метінвесті.

Маріупольські металургійні заводи можна буде відновити та перезапустити, запустивши нові технології виплавки чавуну та сталі, які планувалося впровадити кілька місяців тому, говорив в інтерв'ю CNN генеральний директор Метінвесту Юрій Риженков.

Нагадаємо, що до 2050 року Метінвест планував виробляти всю свою сталь в електропечах з використанням заліза прямого відновлення в рамках відмови від агломерату та коксу, що скоротить викиди парникових газів на 90% порівняно з існуючим рівнем. Для досягнення вищевикладеного Метінвест мав намір щорічно інвестувати в маріупольські заводи 1,3–1,5 мільярда доларів протягом наступних 3–4 років.