Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Виробництво на заводі Tesla у Шанхаї набирає обертів

Шанхайський завод американського автовиробника вже розпочав виробництво електромобілів Tesla на експорт. Частина виготовлених автомобілів уже вирушила на ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Європи.

Станом на 30 квітня з конвеєра шанхайської гігафабрики американського виробника електромобілів Tesla зійшло 10 000 автомобілів з тих пір, як 19 квітня компанія відновила виробництво. При цьому виробничі потужності компанії ще не повністю поновилися, повідомили на підприємстві.

За перші чотири місяці цього року завод Tesla у Шанхаї поставив 183 686 автомобілів, що перевищує показник аналогічного періоду 2020 року, а також у 1,7 разу більше порівняно із січнем-квітнем 2021 року.

Через новий спалах епідемії COVID-19 у мегаполісі, шанхайська гігафабрика була змушена призупинити виробництво на більш ніж 20 днів.

У компанії також повідомили, що шанхайський завод уже розпочав виробництво автомобілів для експорту. Частина виготовлених автомобілів уже вирушила на ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Європи.

«Ми вважаємо епідеміологічну ситуацію короткостроковим випробуванням та викликом. Ми побачили здатність усіх секторів упоратися з проблемами у процесі відновлення роботи. Ми переконані, що виробництво скоро повернеться до нормального русла», - зазначила віце-президент Tesla Тао Лінь.

Шанхайська гігафабрика Tesla – перше повністю іноземне підприємство з виробництва автомобілів у Китаї. Постачання з шанхайської гігафабрики минулого року склали 484 130 автомобілів, що на 235% більше, ніж у 2020 році, зайнявши частку у 51,7% від світових виробничих потужностей Tesla у 2021 році.