Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Металургійний завод у Кривому Розі продовжує працювати на 20% встановленої потужності

У роботі на ArcelorMittal Кривий Ріг знаходиться лише одна доменна піч, запущена 11 квітня для підтримки виробництва чавуну на низькому рівні.

Металургійний завод люксембурзької компанії ArcelorMittal в українському Кривому Розі працює із завантаженням до 20% по чавуну та на 50-60% потужності з видобутку залізняку, повідомляється у квартальному звіті другої за обсягами виробництва сталеливарної компанії світу.

«З початком війни в Україні компанія оголосила про зупинення операцій (у Кривому Розі, – ред.) для захисту своїх людей та майна. З того часу ми поступово відновили роботу і зараз експлуатуємо одну з трьох доменних печей. Доменна піч №6 (приблизно 20% потужності заводу) було перезапущено 11 квітня 2022 року (для відновлення виробництва чавуну на низькому рівні). Виробництво залізняку нині завантажено приблизно на 50-60%», -

Криворізький металургійний комбінат у першому кварталі 2022 року знизив відвантаження сталі на 20,3%, до 2,1 мільйона тонн у порівнянні з 2,6 мільйона тонн у четвертому кварталі 2021 року та на 20,2% у порівнянні з першим кварталом роком раніше, переважно через вплив ситуації, пов'язаної зі спеціальною військовою операцією Росією в Україні.

В ArcelorMittal підтвердили плани з інвестицій у будівництво нової фабрики обгортування потужністю 5 мільйонів тонн котунів на рік. У компанії нагадали, що проект дозволить скоротити викиди CO2 на 750 тисяч тонн на рік.

ArcelorMittal Кривий Ріг – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки. ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом ArcelorMittal Кривий Ріг та низкою малих компаній, зокрема, ПАТ ArcelorMittal Берислав.