Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Іран збільшив експорт заліза прямого відновлення на 25% до мільйона тонн

Однією з найважливіших причин збільшення виробництва губчастого заліза в Ірані є створення нових заводів. В останні роки завдяки своїй новій стратегії та за участю приватного сектору країна змогла запустити кілька проектів із виробництва DRI.

Експорт губчастого заліза (залізо прямого відновлення, DRI) з Ірану збільшився на 25% у минулому 1400 іранському календарному році (що закінчився 20 березня) порівняно з попереднім роком, повідомила Іранська організація розвитку та реконструкції шахт та гірничодобувної промисловості (IMIDRO).

За даними IMIDRO, експорт губчастого заліза з країни склав 1,055 мільйона тонн у 1400 році та 843 000 тонн у 1399 році.

Залізо прямого відновлення отримують прожарюванням залізної руди (у вигляді шматків, котунів або дрібниць) за допомогою відновлювального газу або елементарного вуглецю, отриманого з природного газу або вугілля. Багато руд підходять для прямого відновлення в залізо.

У той час як Іран бореться з жорсткими санкціями США щодо своєї економіки, а різні галузі промисловості та економіки країни постраждали від обмежень та труднощів, викликаних санкційною умовою, гірничодобувний сектор країни помітно просувається вперед, долаючи різні бар'єри.

Іранська організація з розвитку та реконструкції шахт і гірничодобувної промисловості (IMIDRO), найбільший металургійний та гірничодобувний холдинг Ірану, заявила, що однією з найважливіших причин збільшення виробництва губчастого заліза в Ірані є створення нових заводів, додавши, що в останні роки завдяки своєї нової стратегії та за участю приватного сектору організація змогла запустити кілька проектів із виробництва DRI.

У липні минулого року IMIDRO повідомила, що іранська Mines and Metals Company (MME) створила першу в Китаї установку з виробництва губчастого заліза на газовій основі з використанням технології перського прямого відновлення (PERED).

«Як перший у світі виробник губчастого заліза на газовій основі, Іран зараз передає технологію найбільшому у світі виробнику сталі», — заявив тоді IMIDRO.

Угода з будівництва першого заводу з виробництва губчастого заліза на газовій основі була укладена між китайською компанією CSTM та іранською компанією MME як власником ліцензії на технологію PERED.

Завод потужністю 300 000 тонн DRI був запущений у китайському місті Тайюань.

PERED — це нова технологія виробництва губчастого заліза з використанням природного газу як паливо, яке, на думку Mines and Metals Company, є «шедевром іранської сталеливарної промисловості та є більш ефективною та дієвою в усіх відношеннях, таких як ступінь металізації продукту, витрати пального, експлуатаційні характеристики. вартість та простота експлуатації порівняно з аналогічними технологіями».

Ця технологія вже використовується на кількох виробничих підприємствах в Ірані, включаючи компанії Shadegan Steel, Miyaneh Steel, Neyriz Steel та Baft Steel.