Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Мотоцикли «Урал» робитимуть у Казахстані

Через санкції на уральському підприємстві Ural Motorcycles почалася гостра нестача комплектуючих.

Російський завод Ural Motorcycles, який єдиний у світі випускає важкі позашляхові мотоцикли з коляскою під маркою «Урал», перенесе виробництво до казахстанського Петропавловська на майданчик машинобудівного заводу «Казтехмаш», повідомив міністр індустрії та інфраструктурного розвитку Республіки Казахстан Каірбек. >

«Завод «Урал» із «Казтехмашем» проводить переговори, вони уклали договір оренди на площі. Ми вітатимемо (російське виробництво – ред.), і у нас таких компаній дуже багато», - сказав Ускенбаєв журналістам у кулуарах казахстанського уряду.

В акіматі Північно-Казахстанської області розповіли, що представники заводу приїжджали до Петропавловська, подивилися майданчики для розміщення свого складального виробництва.

«Вони провели переговори з орендодавцями. Зустрічі із держорганами не проводили. Заходами держпідтримки поки що не скористалися. Північно-Казахстанська область завжди готова розглянути пропозиції від інвесторів щодо відкриття нових виробництв. У тому числі на території ВЕЗ Qyzyljar», – додали в акіматі.

Рішення прийнято через брак комплектуючих, які підпадають під санкції, та заборону імпорту техніки з Росії. При цьому завод компанії в місті Ірбіті Свердловської області продовжить працювати і виготовлятиме рами та елементи корпусу мотоциклів. Частину штату в Росії було скорочено, керуючий персонал переїде до Казахстану.

Раніше генеральний директор Ural Motorcycles Ілля Хаїт на офіційному YouTube-каналі компанії повідомив, що компанія переносить своє виробництво в Казахстан.