Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Північсталь не змогла виплатити відсотки за кредитом на 800 мільйонів доларів

Підприємство не може виплатити відсотки за облігаціями через відсутність дозволу регулюючих органів, але має намір виконати свої зобов'язання за кредитами, пов'язаними з Облігаціями 2024 та Облігаціями 2022, і має у своєму розпорядженні достатні кошти для цього.

Російська металургійна компанія мільярдера Олексія Мордашова повідомила у своєму офіційному Телеграм-каналі про те, що через відсутність дозволів регулюючих органів, які все ще перебувають на розгляді, «Северсталь» технічно не в змозі виплатити відсотки, що залишилися, за кредитом, що відноситься до облігаціям Steel Capital S.A. на суму випуску 800 мільйонів доларів США з погашенням у 2024 році, термін сплати яких настав 16 березня 2022 року, а також відсотки за кредитом, що відноситься до Облігацій Емітента на суму випуску 750 мільйонів доларів США з погашенням у 2022 році, термін сплати яких настав 17 квітня 2022 року.

«Сєвєрсталь, як і раніше, має намір виконати свої зобов'язання за кредитами, пов'язаними з Облігаціями 2024 та Облігаціями 2022, і має в своєму розпорядженні достатні кошти для цього», - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, що наприкінці березня «Северсталь» стала першою російською компанією, яка допустила технічний дефолт щодо євробондів, після того, як не змогла провести платіж за купоном у розмірі 12,6 мільйона доларів за облігаціями на суму 800 мільйонів доларів. Платіж було заморожено банком-кореспондентом Citibank.