Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

На металургійному заводі в Оренбурзькій області відбувся вибух невідомого походження

У місті Новотроїцьк на експортно-орієнтованому підприємстві з виробництва прокату кольорових металів «НСплав» внаслідок вибуху пошкоджено стіни будівлі на площі 700 квадратних метрів.

В Оренбурзькій області РФ у суботу стався ще один інцидент на промисловому підприємстві. У місті Новотроїцьк частково обрушилася стіна цеху промислового виробництва алюмінію на площі 700 квадратних метрів унаслідок вибуху невідомого походження. Як повідомили у прес-службі регіонального уряду, постраждалих внаслідок пригоди не виявлено.

«Сьогодні о 12:29 [10:29 мск] на пульт чергового надійшло повідомлення про бавовну в цеху промислового алюмінію на заводі "НСплав" у Новотроїцьку. О 12:37 [10:37 мск] рятувальники встановили на місці, що сталася бавовна без горіння під час виробництва в одноповерховій будівлі цеху промислового алюмінію. Співробітники МНС провели обстеження території цеху. Частково пошкоджено стіни будівлі орієнтовно на площі 700 кв. м. Несучі конструкції не пошкоджені. Постраждалих немає», - йдеться у поширеному повідомленні.

Уточнюється, що загрози екологічній обстановці немає, ведеться моніторинг ситуації. Загалом на місці події працюють 43 особи та 18 одиниць техніки. Залучені рятувальники, працівники адміністрації міста, поліція, екологи та обласні служби.

ТОВ «НСплав» — це інноваційне експортно-орієнтоване підприємство, утворене у грудні 2016 року у м. Новотроїцьк Оренбурзької області. 95% продукції, що випускається, відвантажується в країни Європи, Азії та США для різних сфер промисловості: металургія та виробництво спецсталів та сплавів, виробництво електроніки та електротехніки, автомобільна та аерокосмічна промисловість, машинобудування різних видів (загальне, хімічне, нафтогазове, атомне машинобудування та ін. ).

Раніше сьогодні стало відомо про загибель трьох шахтарів на Гайському ГЗК Уральської гірничо-металургійної компанії за невідомих обставин на глибині 1205 метрів. Гайський ГЗК також розташований в Оренбурзькій області РФ.