Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Виробництво автомобілів у Великобританії впало на 18 відсотків в січні

Виробництво автомобілів у Великобританії знизилося в січні на 18,2 відсотка, восьмий місяць поспіль в поточному році, головним чином через зміни в моделі і більш слабкий попит як у Великобританії, так і на основних експортних ринках, повідомило в четвер агентство автомобільної промисловості.

За даними Товариства автовиробників і торговців (SMMT), минулого місяця обсяг виробництва впав до 120 649 автомобілів, тобто зниження склало 21,4 відсотка.

« Промисловість стикається з безліччю проблем: від падіння попиту на ключових ринках, до ескалації напруженості в глобальній торгівлі і необхідність залишатися на передніх позиціях технологій майбутнього », сказав Майк Хос, виконавчий директор SMMT.

« Але явною і реальною загрозою залишається загроза« бездіяльності »щодо Brexit, що монополізує час і ресурси, підриваючи конкурентоспроможність », зазначив Хос.

Колись бурхливо зростаюча автомобільна промисловість Британії в даний час демонструє падіння продажів, інвестицій і виробництва, і найсерйозніший удар на початку цього місяця завдала компанія Honda, яка оголосила про закриття свого британського заводу, що виробляє більше 10 відсотків від загального числа вироблених в країні автомобілів , що становить 1,5 мільйона.