Зворотний дзвінок

Новини ринку металургії

Emirates Steel очікує в поточному році уповільнення будівельної активності на Близькому Сході

Emirates Steel, найбільший виробник сталі в Об'єднаних Арабських Еміратах, очікує уповільнення регіонального будівництва в 2019 році і зростання цін на залізорудну сировину, заявив у вівторок виконавчий директор компанії.

Економічне зростання в країнах Перської затоки сповільнилося через скорочення видобутку нафти, зниження цін на нафту і слабшого глобального зростання.

У 2018 році Emirates Steel справила 3,1 мільйона тонн сталі, що відповідає обсягам 2017 року. Близько 20 відсотків продукції експортується, при цьому велика частина йде в країни Перської затоки.

Генеральний директор компанії Саїд аль-Ремейті заявив журналістам, що в 2019 році очікується «уповільнення регіонального будівельного сектора, зростання цін на залізорудну сировину, падіння продажних цін, волатильність ринку, ринковий протекціонізм».

Близько 3 відсотків експорту компанії направляється в Сполучені Штати, які ввели жорсткий тариф в розмірі 25 відсотків на імпорт сталі. У триваючих переговорах ОАЕ домагаються звільнення від тарифів на сталь і алюміній.

За словами віце-президента компанії з продажу Мохаммеда Салема аль-Афар, незважаючи на тарифну проблему, очікується, що експорт Emirates Steel в цьому році виросте до 5 відсотків від загального обсягу експорту, крім того, компанія також шукає нові ринки в Південній Америці.

Emirates Steel, що належить державному інвестору промислового сектора емірату Senaat в Абу-Дабі, заробила в 2018 році 7,5 мільярда дирхамів (2,04 мільярда доларів), що на 15 відсотків більше, ніж роком раніше.